Alteret

Alteret

Alteret er sådan set endnu en form for redskab, som man kan bruge i forbindelse med magi, fejring af en sabbat eller bare i forbindelse med meditation. Alt efter hvad formålet er, kan alteret se meget forskelligt ud. I forbindelse med en sabbat vil det være naturligt at pynte det med ting og farver, som passer til denne sabbat. I forbindelse med magi, vil man lægge de ting frem, som man skal bruge til dette formål. Dette kan være redskaber.

Alteret kan være indendørs eller udendørs, og det kan bestå af alt fra en nogenlunde flad sten til et flot dekoreret bord. Det er sådan set op til personen selv og hvad der lige er ved hånden.

Når alteret bruges i forbindelse med en cirkel, bliver det placeret med ”ryggen” mod nord, ofte lidt nord for midten, hvor du selv er placeret.
På alteret vil man typisk placere genstande, som repræsenterer Gudinden og Guden, og gerne også elementerne. Disse kan være nogle af følgende eksempler.

Gudinden (hendes ting hører til på den venstre side af alteret): Lys dedikeret til gudinden, gudindestatue, klokke, kost, bæger, gryde.
Guden (hans ting hører til på den højre side af alteret): Lys dedikeret til guden, statue af guden, athame, hvidskaftet kniv.
Jord: Jord, salt, planter, sten.
Luft: Fjer, røgelse, uro.
Vand: Vand, skaller, tang.
Ild: Lys, en dragefigur, tændstikker.

Ting som kager, vin, Book of Shadows (eller andre notater), urter, olier og lys kan placeres alle steder på alteret hvor der lige er plads og de synes at passe ind. Nogle vælger at have et pentagram midt på alteret.

Share This: