I denne tid hvor coronasmitten har indtaget landet, er der en utrolig stor fokus på ‘Hverdagens Helte’ og de hyldes nu som aldrig før.
Det er bl.a. lastbilchaufførene som sættes på en pedestal og hyldes landet rundt for deres arbejde.

De hyldes fordi at de kører varer ud til butikkerne selvom landet er lukket ned. De hyldes fordi de er i stor risiko for at få smitte, når de befinder sig hos så mange kunder.
Alligevel, så bliver de offentlige toiletter og bade, som chaufførene bruger, lukket ned en efter en for at undgå smittespredning.
Ja det giver jo absolut ingen mening.

Men lastbilchaufførene er ikke de eneste som hyldes.
Landmænd landet over hyldes også på ligefod med chaufførene, for de fortsætter med at arbejde og medvirke til at vi kan få produkter som efterfølgende skal fragtes af chaufførene.

Sundhedsvæsenet står også i skudlinje for deres kæmpe store indsats i frontlinjen. Og det fortjener de skam også i den grad. De er normalt i undertal og er presset på jobbet, så derfor er der “indkaldt” ekstra personale.

Samme tid – sidste år

Hvordan var det nu lige det så ud med avisartikler og facebook opslag på samme tidspunkt sidste år? Ja egentlig for alle årene før danmark blev ramt af corona? “De f**cking store traktorer burde forblive på markerne istedet for på vores veje”, “Nu stinker det af lort IGEN – f*ck nu af”, “De lastbiler skal bare holde til højre, så vi andre kan komme frem”, “Kan de for helvede ikke køre om natten istedet for”. Det er blot eksempler på de mange kommentarer og sure opstød der er plejer at komme omkring netop landmænd og lastbilchauffører.

Specielt disse tre områder står normalt for alverdens kritik og negative opslag og kommentarer. Men i denne corona tid, hyldes de som hverdagens helte.
Men helt ærligt. Hvorfor skal danmark lukkes ned, før man egentlig påskønner dem? Havde vores hverdag været normal, var der sikkert ikke nogen der var kommet med et eneste positivt ord om dem.

Danmark har nu lært, at vi kommer igennem udfordringerne ved at stå sammen. Bør vi så ikke også stå sammen om, at sprede positiv energi til de arbejdsområder, som vi normalt rakker ned på?
Det kan ikke være rigtigt, at dem som egentlig er en af landets vigtigste brikker i spillet “Danmark”, bliver udfordret hver eneste dag med stress, nedskæringer, dårlige arbejdsforhold og negative kommentarer.
Det kan ikke være rigtigt, at der skal ses ned på dem eller at der kontant skal spares på deres områder. Det er på tide, at regeringen vågner op og forstår, hvem der egentlig holder danmark kørende, når alle andre sidder derhjemme.

I Fremtiden

Når vi nu engang kommer ud på den anden side af det her Corona og landet igen åbner op, så husk lige på alt den ros og hyldest som i har givet udtryk for derhjemme bag skærmen.
Tag en dyb indånding næste gang du kører bag en langsom lastbil eller traktor og tænk tilbage til lige nu, istedet for at dytte og overhale aggressiv hasarderet.
Næste gang du er på skadestuen eller bare generelt i sundhedsvæsnet, så husk på, at de stadig er presset og hvordan de stod i fronten lige nu. Giv dem en tak i stedet for fingeren. Det gør alligevel både din og deres dag meget bedre. Hvis vi nu alle sammen står sammen og lover hinanden, at venlighed og taknemmelighed er vejen frem, så vil vi hurtigt opleve, at verden bare bliver et bedre sted.

Share This: