Nye muligheder venter..

Som i jo nok ved, så blev jeg i januar måned, sanktioneret ved Vejen Kommune pga min fritidshobby med at lave hjemmesider, grafiske designs og fordi at jeg tog billeder og lavede film.

Det var virkelig nogle `mørke´ måneder jeg gik igennem.. Det var virkelig hårdt at gå med uvisheden om hvad afgørelsen ville ende med. Og når økonomien er stram i forvejen, så er det ikke en rar tanke at vide at man vil miste penge, men uden at vide hvor mange og så lige op til en konfirmation.. Men det hele gik godt. Jeg vandt med min klage over afgørelsen.

I går var jeg til samtale ved kommunen. Det var nok bare min sagsbehandlers afløser som lige ville sige hej.. Men nej..

Vi får hilst på hinanden og lige med ét nævner hun så sanktionen fra januar.. `Åh nej´ tænkte jeg.. `Ikke nu igen´..
Heldigvis var det ikke som jeg forventede. Jeg troede faktisk at hun ville bringe sagen op igen og at vi skulle til at starte forfra med den. Men det var ikke hendes plan. Hun var blevet kontaktet at min sagsbehandler, som havde informeret hende om at jeg havde det her som hobby og at jeg nu skulle videre i systemet.. Om jeg nogensinde havde hørt om “Realkompetancevurdering“(RKV).. Øøh nej..

Kort fortalt. Hvis man ikke er uddannet, men har meget erfaring indenfor et område (1-2 år), så kan man få sine erfaringer vurderet for at se hvordan det står til i forhold til en reel uddannelse.. Altså få ens kompetencer vurderet..

Jeg skal sammen med en vejleder have fundet frem til 1-3 uddannelser som vil passe til mig. Både med mine krav, muligheder og forhindringer. Når vi så i fællesskab har fundet den rette vej for mig, skal jeg til endnu en samtale med sagsbehandleren. Derefter vil hun arrangere et møde med en teknisk skole som skal lave denne RKV..

For at få den bedste vurdering, skal jeg indhente så meget materiale som muligt som kan dokumentere hvad jeg har lavet og hvad jeg kan. Det er alt lige fra afsluttende folkeskole eksamen og så frem til nu. Skole, arbejde, fritid osv osv. Når de har vurderet mig, kan de indkalde mig til en samtale. Men der vil være 1 ud af tre mulige udfald.

  1. Blive optaget på en uddannelse som jeg ellers ikke ville kunne opfylde de formelle adgangskrav til.
  2. Få godskrevet dele af en uddannelse og dermed afkortet det samlede uddannelsesforløb.
  3. Modtage et uddannelsesbevis for et helt kursus – uden at jeg skal deltage i undervisningen.

Og helt ærligt, så ville mulighed nr. 3 jo være kanon.. Men skulle det blive en af de to andre, så skal jeg igang med en uddannelse. Mén.. Denne uddannelse skal foregå med fjernundervisning. Og skulle det vise sig at være en uddannelse som ikke findes som fjernundervisning herhjemme, så kan jeg tage den i f.eks England istedet.

Det er virkelig med en blandet følelse at jeg nu sidder tilbage med her.. For jeg vil helt vildt gerne gennemføre det her og ende med en brugbar uddannelse og dermed komme ud af systemet så godt som muligt. Men på den anden side, så er mine forventninger ikke særlig høje. Jeg er blevet brændt af alt for mange gange i det her forløb. Så min tanke er at meget kan nå at ændre sig endnu. Men jeg håber det ikke..

Men sidder du derude bag skærmen og husker at jeg har lavet noget for dig. Enten noget grafisk design, taget billeder af noget eller noget helt andet, så må du meget gerne tage kontakt til mig så jeg kan få samlet så meget brugbart materiale sammen som muligt. Det vil være en kæmpe stor hjælp.

Share This: