Stor karriere som klovn

I dag blev hele familien inviteret i Cirkus Dannebrog hvor de besøgte Vejen. Det er godt nok ved at være rigtig mange år siden jeg har været i cirkus sidst. Jeg har ærligt altid holdt mest til Benneweis, da de gav mig den bedste oplevelse som barn. Jeg blev nemlig ven med deres mekanikker. En rigtig sød fyr som kun kunne få enkelte ord på dansk, men trods det så hyggede vi os gevaldigt sammen..

Cirkus Dannebrog var selvfølgelig også på banen dengang og jeg kan huske en enkelt episode med dem. De havde jo deres dyr ude og græsse om dagen hvor folk kunne komme og besøge dem.
En af deres elefanter var så flabet at den stod og spiste af træerne fra anlægget. Det syntes jeg virkelig var frækt gjort af den. Men dengang var jeg også kun mellem 4-8 år..

Men nu kom chancen så for endelig at komme i cirkus igen. Og jeg glædede mig som et lille barn. Og det var virkelig en stor fornøjelse for mig at kunne bringe mine bonusbørn med i cirkus. Det var deres første gang. Så det betød rigtig meget for mig at de fik en god aften. Jeg fortalte og forklarede om alt hvad jeg nu vidste om et cirkus og de lyttede alle tre med store øre..

Forestillingen går igang og det er et virkelig fedt show de kan fremvise. Men som altid når der er de lidt større skift i manegen, så kommer pauseklovnen jo ind. Han gik rundt blandt publikum og lige pludselig stopper han op og peger på min bror. Åhh jeg var misundelig på ham. Han skulle med klovnen ind i manegen. Det har altid været min drøm lige siden jeg oplevede et cirkus for første gang. Min bror gjorde det utrolig godt i manegen og folk klappede.. Jeg bed mærke til at der var en del af mine venner og bekendte i blandt publikum og også noget familie sad rundt omkring.
Men først blev jeg vildt misundelig men lige efter blev jeg lettet over at det ikke var mig der blev valgt. Jeg havde ikke styr på min social angst endnu, så jeg havde det bedst med at blive siddende i mørket..

Forestillingen fortsætter og vi sidder alle og er vildt fascinerede. Pludselig kom klovnen frem igen. BUM. Han peger på mig. Min første tanke var “FUCK NEJ”.. Men så kiggede jeg på mine 3 unger som sad omkring mig. Hvor måtte det dog være en fed oplevelse for dem at deres bonusfar kom med ind i manegen. Deres første tur i cirkus og så denne oplevelse oveni.. Så jeg fulgte med klovnen.

Jeg var pisse nervøs og havde egentlig mest lyst til at storme ud af teltet. Men i det sekund jeg trådte ind i manegen og lyset ramte mig, kunne jeg kun se de første to rækker rundt om manegen. Alt andet var sort. 1/6 af alle folk var mørklagt. Så pludselig var det ikke så slemt. Jeg holdte fokus på klovnen og så gik det bare derudaf.. Det var en kanon oplevelse og en kæmpe barnedrøm der gik i oplevelse.

Forestillingen fortsætter og vi snakker om at det var lidt sjovt at både min bror og jeg var blevet valgt. Det var lidt utroligt og så på samme aften..
Men klovnen var ikke færdig.. Han kom frem igen og for 3. gang stopper han op og peger. Men denne gang var det på min store dreng. Hold nu op hvor en fed aften det må ha været for de unger.. Han kom med i manegen og skulle spille musik. Han klarede det selvfølgelig også til UG.. Det var simpelthen den bedste aften.. Ungerne fik den vildeste oplevelse og jeg fik overskredet så ufattelig mange grænser..

Brormand i manegen..

Mig i manegen..

Aleksander i manegen.. Bagerst til venstre.. (Ham der kigger ud på publikum)

Share This: