Om Magi

Om Magi

Hvad er magi egentlig? Vi har alle før mødt begrebet magi i en eller anden form. Nogle tænker måske på rim og remser, som fremsiges over en boblende gryde af en gammel kone. Andre tænker sikkert på de tricks, som tryllekunstnere udfører til shows. Det er ikke der, jeg vil hen, når jeg taler om magi. Dannie Druehyld siger det kort og præcist

Magi er viden, vilje og handling

De tre ting er altid til stede, når der er tale om magi. Vilje og handling er de to basale. Hvis en af de to mangler, vil der ikke blive sat skub i nogle energier, og dermed vil der ikke ske noget. Viden er den vigtigste af dem alle – og dette af to grunde. Først og fremmest er det aldrig en god ide at gøre sig i noget, man ikke ved hvad er. Det er som at køre bil uden at vide hvor bremsen sidder. Og når man ved, hvad man laver, så er det også langt nemmere at gøre de rigtige ting og dermed opnå det bedst mulige resultat.

Magi i sig selv er energi – lidt lige som lyset i lampen, varmen i radiatoren og vinden udenfor. Når du gnider dine hænder mod hinanden, bliver de varme. Det summer lidt i dem, og lægger du dem mod noget koldere, bliver dette varmere – du overfører energi fra dine hænder til noget andet. Dette er simpel magi! Der er intet overnaturligt i magi. Det er lige så naturligt som at trække vejret – og lige så nemt! Vor største forhindring er vores egen tvivl og forestillingen om magi er noget overnaturligt og fremmed.

Ordforklaring
Magick – ofte møder man denne stavemåde af ”magic” på engelsk. Grunden til denne er for tydeligt at markere, der ikke er tale om ”stage magic” – altså tryllekunsterens tricks.

High Magic vs. Low Magic
Disse to begreber møder man mange steder, men at finde dem beskrevet er et mindre projekt. Typisk bruges de til at beskrive forskel i intentionen bag magien. Når man taler om High Magic, er det magi der stræber efter at skabe forandringer i den større helhed. Så som at forhindre krig, stoppe jagt af truede dyr og lignende.
Low Magic er modsat magi, som er beregnet til at hjælpe en selv. Så som øget frugtbarhed (hvis man ønsker at blive gravid), held med et nyt projekt og så videre.

Ceremoniel Magic vs. Folk Magic
Igen to begreber man ofte møder, men uden at få dem forklaret. Det er dog væsentligt nemmere at lære dem at kende, og de forklarer også lidt sig selv. Lad os starte med Folk Magic. Det er den simple magi, som at hænge en drømmefanger op for at undgå onde drømme eller skrive et tegn for beskyttelse uden på en hemmelig bog. Dette var en slags ”hverdagsmagi” for det simple folk. Bønderne hængte hønsefødder op ved døren for at holde onde ånder ude. Der kastes ris på brudeparret for at øge frugtbarheden.
Ceremoniel Magic er mere kompleks. Her bruges ofte en del redskaber, røgelse og musik, og selve ritualet indbefatter mere tale og påkaldelse af hjælpere og guder. Der rejses mere energi her end med Folk Magic, og derfor bruges Ceremoniel Magic også typisk til High Magic.

Share This: