For tiden læser og hører jeg om utrolig mange folk, som tydeligvis er ved at få spat over, at skulle gå hjemme. Og jeg forstår dem jo godt. De er på ingen måde alene i, at skulle være hjemme. Det skal vi jo faktisk alle sammen.

Jeg er også udmærket klar over, at det er møg træls, at vi ikke lige kan komme på genbrugspladsen med haveaffald eller lige mødes med venner og familie til en kold øl. Arbejdet er sikkert lukket helt ned og fitness centeret også. Så hvad skal man dog lave. Man sætter sig ned foran fjernsynet og ser den ene pressemeddelelse efter den anden fra regeringen og myndighederne.
Man forstår måske ikke helt, hvad alle de tal egentlig skal gøre godt for og der kommer måske et par nye ord, som man aldrig har hørt før. Så kan man godt gå hen og blive lidt mere irriteret end man var før. Og det er der jo ikke noget at sige til. Det er en mærkelig og uvant situation som vi står i og selvfølgelig bliver man da irriteret over det, når man ikke kan forstå det.

Man begynder at se negativt på dem der træder frem til de forskellige pressemeddelelser, for de snakker og snakker, men der sker ikke noget. Nyhederne viser og skriver også en masse og genfortæller alt det uforståelige, som vi lige har set på pressemødet.

Og som om at det ikke er nok, så begynder de nu også og undskylde fordi, at de nu har indset, at de greb det forkert an fra starten.
Det er fandme da også for dårligt, at de ikke kan gøre det rigtigt fra starten.

Men kære alle sammen. Den her Corona Covid 19 smittesygdom, som har ramt landet, er ikke kun ny og skræmmende for os. Den er ny og skræmmende for alle. Ja selv for politikerne, sundhedsvæsenet, butikkerne, landmændene, din nabo.. ALLE er i det her for første gang. Og ja, det er politikernes opgave, at passe på Danmark. Det er politikernes opgave, at uddelegere arbejdsopgaver til myndighederne. Det er politikernes opgave, at lave love og regler, som vi borgere skal følge for, at landet fungerer optimalt.

Og netop derfor oplever vi, at der ofte kommer pressemeddelelser om nye ændringer, som måske er helt anderledes end fra det sidste pressemøde. Det er ikke fordi, at politikerne ikke kan bestemme sig, men det er fordi, at de aldrig har prøvet dette før, så de lærer hele tiden. De fik beskeden om, at nu var smitten kommet til Danmark og der skulle gøres noget. Men hvad? Istedet for at stå og klø sig i nakken, gjorde de noget. De vidste ikke om det var det rigtige eller om de ramte helt ved siden af, men de gjorde noget. Det har så åbenbart vist sig her senere hen, at det kunne/skulle have været gjort anderledes noget før, men vi er trods alt stadig i den rigtige retning.

Der bliver lavet grafer på den ene og anden led, men uanset hvordan de grafer laves, er det forskelligt hvordan folk aflæser dem. Nogle mener at der ikke er nogen fare overhovedet og andre er ved at gå fuldstændig i panik.

Men egentlig, så behøver vi overhovedet ikke at se de grafer. Det er blot en public service som tilbydes, men der er ikke noget krav om at vi skal se dem. Det vælger vi selv. Så kan du ikke helt tyde dem eller er du bange for at se en stejl kurve, så undgå at kigge på dem.

Smitten kan kun smitte ved dråbeoverførsel eller hvis du får smitten i mund, næse eller øjne. Dvs, at du sagtens kan tage ud og handle uden frygt for at blive smittet. Du kan risikere, at få smitten på dine hænder, men det er ikke farligt. Det er først farligt, hvis du efterfølgende putter fingrene i munden, næsen eller øjnene. Derfor er det yderst vigtigt, at have en god håndhygiejne, vaske hænderne tit og spritte af ofte.
Afstanden til andre mennesker er for at undgå dråbeoverførslen.

Det er selvfølgelig hermed ikke en opfordring til at folk nu skal strømme ud i offentligheden. For det skal vi ikke. Det bedste vil være, at vi alle blev hjemme, med mindre, at der skal handles ind. En tur ud i det fri, skal være på en sådan måde, at der uden problemer, kan passeres andre med en rigtig god afstand.
Egentlig, så skal du forestille dig, at alle andre, som ikke er i din husstand, er voldelige alkoholikere som du møder i en mørk smal gyde helt alene. Hvad vil du gøre? Tage stor afstand. Forestil dig, at alle du møder kommer fra greenpeace eller jehovas vidner.. Hvem du nu end vil gå i en kæmpe bue udenom. Gør det..

Hvis vi blot følger de påbud, forbud og retningslinjer som vi får henvist og bliver mindet om hele tiden, også selvom vi mener at regeringen er nogle snothatte, så husk på, at det er deres første gang i denne situation. De gør alt hvad de kan, for at vi skal have det godt. Det hjælper på ingen måde, hverken dig eller samfundet, at du er ligeglad og gør hvad der passer dig.
Jo længere tid der går, før vi indretter os, jo længere tid går der, før landet åbner op igen. Jo længere tid der går før landet åbner op, jo længere tid står vores arbejde og mister penge. Jo flere penge de mister, jo færre jobs er der at komme tilbage til, hvis der overhovedet er nogen virksomhed at komme tilbage til. Der er allerede mange virksomheder, som har måtte dreje nøglen om. Så forstå nu vigtigheden i det her. Følg anvisningerne, lad være at brokke dig og samarbejd sammen med os andre. Jo før, jo bedre.

Share This: