Til Familie og Venner

Til Familie og Venner

Hvad siger og gør man, når en person erklærer ”Jeg er heks”? Og hvad er det egentlig for noget, det med at være heks? Er det farligt? Her vil vi forsøge at besvare de spørgsmål, som dukker op, så godt som muligt.

Jeg vil selvfølgelig henvise til afsnittet ”Om wicca”, som gerne skulle give et indblik i, hvad wicca netop er og hvad wicca ikke er, samt hvad det betyder at være heks eller wiccaner. Når man studerer wicca, vil man nogle steder møde ritualer involverende nøgenhed. Jeg vil derfor gerne understrege, at dette bestemt ikke er tvunget – og så vidt jeg ved yderst sjældent, hvis det overhovedet bruges, her i landet. Lige som jeg gør her, opfordrer rigtig mange danske sider også til, man ALDRIG gør noget, man ikke er sikker på – føler du dig utilpas, så lad være!

Personligt er det ikke noget, jeg opfordrer til. Magi handler om vilje og sindstilstand – ikke påklædning. Det handler om at føle sig godt tilpas. Med internettet og de mange bøger om wicca, er det i dag heller ikke nødvendigt at blive indviet i en heksecirkel eller coven, som det engang var. Traditionen med, at kun indviede må lære om wicca, er også forsvundet. I stedet opfordres der til at studere wicca med sin kritiske sans, for ikke alt skrevet er sandt.

Wicca er ingen sekt, som vil hjernevaske og udnytte folk. Hvad angår sex, er det ikke noget, wicca blandes ind i. Det er ikke en synd, som man ser det i kristendommen, men det er heller ikke noget, der indgår, når man praktiserer wicca her i landet. Jeg har ikke oplevet nogen, som bruger det, eller hørt eller læst om nogen, der bruger det i Danmark. Personligt synes jeg heller ikke, det hører hjemme sådanne steder.

Det er en måde at anskue livet på, som er ganske sund. Wicca lærer os respekt og tolerance over for andre mennesker og deres holdninger og synspunkter. Jeg har skabt denne hjemmeside for at oplyse interesserede om wicca af den simple grund, jeg holder meget af at lære fra mig.

Share This: