Jeg må indrømme, at jeg tog meget let på denne Corona-virus i starten. Men mit syn har i den grad ændret sig nu.
Efter at Danmark gik i lock-down og grænserne er lukket, så er virkeligheden gået op for de fleste. Der er dog stadig nogle, som ikke kan respektere de anvisninger vi bliver givet. Det er ærgerligt, da det jo så er dem der fortsætter smitte.
Men på den anden side, så er der også de mennesker, som nok egentlig helst ville være hjemme ved familien i frivillig karantæne, men de står forrest i fronten.
Her tænker jeg selvfølgelig på personalet ved sygehusene, plejehjemmene, dagligvarebutikkerne, chaufførerne, personalet ved fabrikkerne der producere de varer til butikkerne, landmændene, politi, redning og militær. Ja alle dem, som holder Danmark kørende, når alle vi andre sidder hjemme bag lukkede døre. En kæmpe klapsalve skal der selvfølgelig også være, til de friske personer, som tilbyder deres hjælp ved at handle ind for de svage i samfundet og til dem som til træder spontant i dagligvarebutikkerne, med at sidde ved kassen eller hjælpe med at fylde varer på hylderne, så butikkens personale ikke er helt så pressede.
Vi står lige nu midt i en krise epidemi hvor en stor del er skræmte og er i lock-down. Alligevel er der bevis på sammenhold i landet. Et land som ellers virker til at være egoistisk og uden hensyn og respekt for andre, viser nu en helt anden side. Heldigvis for det.
Jeg hyldede dem der holder Danmark kørende, men der skal jo også være en kæmpe hyldest til alle dem, som følger de anvisninger vi bliver givet og som gør hvad de kan for at undgå at blive smittet og at sprede smitten.
Hvis vi alle viser hensyn og respektere hinanden, så skal vi nok komme igennem det her sammen.

Share This: