Visualisering

Visualisering

Visualisering er det redskab, du kommer til at bruge allermest, når du beskæftiger dig med magi. Det kræver lidt øvelse at lære, men alle kan lære det. Nogle har nemt ved det fra starten, mens andre skal bruge øvelse på det. Alt du behøver, er din fantasi og din vilje samt lidt tid i fred og ro. Det handler om at forestille sig ting. Prøv at tænke på din bedste ven, dit ynglingstøj eller dit soveværelse. Du kan garanteret se det for dig. Det er visualisering.

Sæt eller læg dig godt til rette et sted, hvor du er sikker på at have lidt fred og ro. Det bliver ikke nemmere, hvis du pludselig bliver forstyrret. Sæt noget musik på, hvis du har lyst, men sørg for det er dæmpet og ikke fanger din opmærksomhed. Personligt bruger jeg musik uden sang til – så som panfløjte eller klavermusik.

Vi starter ud med noget simpelt. Luk øjnene og tøm hovedet for tanker. Prøv så at forestille dig en simpel form for dig. Det kan være en rød firkant. Eller en grøn cirkel. Hvad du nu lige har lyst til. Skab billedet af genstanden for dig. Se den for dig og fasthold den så længe, du kan. Det er svært i starten, men du skal bare blive ved. Det er en vanesag for din hjerne at skulle gøre det her. Jo mere du gør det og jo mere du øver, jo nemmere bliver det. Når du er i stand til at se genstanden for dig, så åben øjnene og gentag. Stir på væggen og se genstanden for dig. Bliv ved til du kan se den for dig.

Det kan godt tage mange forsøg at kunne se genstanden for sig bare med lukkede øjne, men vær ikke bekymret. Det skal nok komme så længe, du fortsætter med at øve dig. Når du så har fået styr på at visualisere simple genstande, fortsætter du til at prøve med noget mere kompliceret. I stedet for en cirkel eller firkant, så prøv at forestille dig en bog eller et æble. Se genstanden for dig. Se detaljerne, hvordan farven er hvor. Forestil dig formen og skygger. Start med at gøre det med lukkede øjne, hvis du har nemmest ved det. Gå derefter til at gøre det med åbne øjne.

Når du har styr på mere komplicerede former, er det tid til at forsøge dig med bevægelse. Forestil dig et blad, som flyver ned af gaden. En fugl, der flyver over himlen. Et stykke stof, som blæser i vinden. En bil der kører. Se det for dig og fasthold billedet. Lad genstanden blive ved med at bevæge sig. Igen skal du ende med at gøre dette med åbne øjne. Se bladet danse hen over gulvet og rundt om dine fødder.

Share This: